A Tradicionális Reiki létezik.

A Tradicionális Reiki létezik.

Akik a Reiki iránt érdeklődnek, számtalan lehetőségük van. Hogy mennyire valódi egy magát reikisnek nevező iskola, nos ez lutri ma már.

Mivel a Reiki kutatása is hivatásom jó ideje a gyógyitás mellett s ezt a munkát már évek óta japán mesterek útmutatásai alapján végezzük, lehet érdemes figyelni arra amit most ezzel kapcsolatban leirok.

Sokan állitják, tradicionális reikit tanitanak, gyakorolnak.

Szép honlapok várnak, rengeteg információ a reikiről ilyen gyönyörű honlapokon.. tradicionális reiki…. .mézes mázos szavak… De vajon látta valaki nyilvánosan az Usui Reiki Ryoho Gakkai honlapját, talál ilyen nyilvános oldalt? Tele irásokkal a Reikiről? Rengeteg cikkel, fotókkal? Mert ott van elsősorban a tradicionális reiki…

A tradicionális reikinek, mint minden útnak, megvan a belső köre, megvannak a nem nyilvános útmutatói, s persze a beavatatlanok elől elzárt, ezért titkos tanitásai, útmutatásai, praxisai. Erről ennyit mondhatok: Vannak, s már egyre többen igazolhatják, erről is az igazat mondom.

A Tradicionális Reiki nem toboroz, nem hirdet, nem csalogat, nem vadászik résztvevőkre. Csendben felkinálja a fejlődés lehetőségét azoknak, akiket ez igazán érdekel. Elérhető, de tenned kell érte, sokat, nagyon sokat – nem egy képzésre beülni.

Amit 2008-2010 között Japánban tanulhattam, még megoszthattam más reiki mesterekkel, iskolákkal. A 2014-es japán nyelvű tanitásokat, praxisokat már nem. Nagy teher volt, egyedül őriztem egy ideig a közösségben is, majd 2016-ban két tanitványom is részt vehetett más nyugati reiki mesterekkel együtt angol nyelvű képzésen. Azóta ők is tudják, tapasztalták – a tradicionális reiki az alapoktól már más. Japán tanitók igy sajnálkoznak – sajnos a japán és a nyugati reiki illetve eredményeik nem összehasonlithatóak.

Emellett vannak nyilvánosan is elérhető fontos kiadványok, könyvek amelyek megismerhetőek, a legtöbb egyenlőre csak japán nyelven. Magyarországon még ezeket sem ismerik, hisz nem tudnak japánul, s nekünk sincs engedélyünk a magyar s más nyelvre forditott anyagaink nyilvános publikálására. De van egy belső online könyvtárunk, ahol e művek magyar nyelvre is forditott, lektorált forditásai elérhetőek tagjaink számára – ma már 27 nyelven… Több mint 5 és fél milliárd ember számára tettük elérhetővé eddig. Persze a világ lakosságának töredéke gyakorolna csak erősen bármely szellemi utat – de ha 10 millió magyarból lett 10 gyógyitó, akkor a következő 20 évben lehet akár 30 gyógyitó, akiket a világnak tudunk majd adni, minden földrészen. Talán nem véletlenül kapott elismerést munkánk a szakmai találkozókon Japánban mikor mi is bemutathattuk, hogyan dolgozunk, miket értünk el. Több nyilvános illetve belső anyag klasszikus japán nyelvű – egyik közülük Tomita Kaiji könyve. Azért emlitem e könyvet, mert 2000 óta tud róla a nyugati reikis világ, azóta próbálják leforditani angol nyelvre. Ma, 21 évvel később ott tart ez a project, hogy a könyv felénél tart a forditás… Én 2010-ben kaptam meg, s 2012 óta lektorált forditását élvezzük magyar nyelven. Könnyen lehet, a világon először magyarra lett leforditva. Két év alatt a mi kis közösségünk előteremtette a forrást erre is, 1000 más dolog, ügy mellett, jutott Usui mester emlékkövére is belőle derekasan. Miközben a magyar kormány csicskásai azzal voltak elfoglalva már akkor is, mindent leromboljanak amit épitettünk s minket kiszoritsanak orbanisztánból. Igy gyógyitóink és tagjaink sokszor nélkülöznek, nem gyűjtenek vagyont, szerényen élnek. Mégis gazdag az életük és sikeres. Nem csoda hogy mindenki büszke lehet az Usui Spirituallernejora… hogy minden tagunk csillogó szemmel érkezhet meg Japánba a méltán nagy tiszteletnek örvendő japán mesterek elé… Nagyon büszke vagyok erre a közösségre, tagjaira, gyógyitóira, tanitóira…

A nem nyilvános belső anyagokkal, szóban átadott tanitásokkal, útmutatókkal továbbra is csak valódi tradicionális reiki iskolánál s csak annak belső körében lehet találkozni. Oda nem lehet akarattal, hizelgéssel, fenyegetéssel, képmutatással, törvények alkotásával vagy megvesztegetéssel stb bekerülni, nem egy megvásárolható oklevél vagy képzés. Oda meghivással lehet eljutni az iskolán belülről vagy nagyon szorgalmas, kitartó törekvéssel, tiszta szivvel, becsületes élettel – s neves japán emberek támogatásával amit Japánban lehet elnyerni.

Mi az utóbbival értünk célt, a nehezebb, a hosszabb ösvényen, mert akkor Japánon kivül még nem volt tradicionális reiki iskola. Ma már tagjaink számára adott a rövid ösvény, a teljes lehetőség arra hogy mindent a közösségünkön belül elérhessenek, s természetesen Japánban is tanulhatnak közben akár, a japán mestereinktől is. Azért dolgoztunk, ezt elősegitsük.

S ez nem konkurrencia más reiki iskoláknak sem, hiszen a tradicionális reiki valójában keveseket érdekel s még kevesebben vannak akik tesznek is érte s nem a sült galambot várják. S ez igy jó.

Hogy mi a különbség a tradicionális reiki s a reiki között, hogy hova vezet amit a magyar reiki mesterek közül is többen folytatnak, ebből a valódi esetből remélem világosan kiderül:

Ahol most élek, egy gyönyörű hely… kevesen ismerik, én se hallottam róla korábban. Igazi gyöngyszem s átlagos nyugati ember itt nem érezné jól magát… imádom. Kevés ember él itt nagyobb területen. Lakhelyem az őserdő szélétől pár száz méterre van, a tengerparton élek, éjszaka a tenger hullámainak hangjára alszom el.

Miután elintéződtek a hivatalos ügyek hogy gyógyitóként tevékenykedjek itt, máris elkezdtem keresni kezelőhelynek alkalmas helyszint. Hamarosan egy csontkovácstól kaptam ajánlást egy már működő kezelőhelyhez…. ahol ő is időnként kezel. Tengerparton van, masszázst gyakorol a hely tulajdonosa de szivesen lát gyógyitókat, ha jók. Megadott időpontra megyek, a hely nekem nagyszerű, egyszerű s megfelel, ráadásul csónakkal, motorcsónakkal is megközelithető messzebbről érkező vendégeknek, saját kis mólója is van.

Bemutatkozom, kérdi mivel foglalkozom, ő sok módszert ismer. Mondom olyan mint a Reiki. Á, mondja. Valahányszor leszáll itt egy repülő, leszáll róla egy Reiki Mester aki azt gondolja majd itt fog élni, oktatni, megélni – aztán hamarosan elmegy – mondja. – Itt már próbálkozott elég sok, s a Reikinek egyáltalán nincs itt jó hire.

Megértem, válaszoltam neki. Majd elmeséltem most fogok elmenni 2 hét szabira a sok ügyintézés után, aztán szeretnék már betegeket kezelni s ehhez bérelnék helységet ami alkalmas erre. Elmondtam, amit Japánban tanultunk az más mint az eddig ismert Reiki. Hogy Ázsiában élek 7 éve s már épül az egyik Ázsiai országban a központunk. Van Usa-ban és Europában is több kezelőhelyünk. Éveken át, lépésről lépésre tanultuk a rendszert. Elmeséltem hogy mióta kezelek betegeket, milyen betegségekből gyógyitottunk már meg embereket, mennyi idő alatt. Tudta hogy igazat mondok, csatlakozott egy másik ott dolgozó is ekkor a beszélgetéshez. Kérdeztek hogyan dolgozunk, elmondtam. Hogy 2007 óta alig 10 gyógyitónk van, hogy csak 3 tanitónk van, s mi kell ahhoz, nálunk valaki gyógyitó lehessen. Nagyon tetszett nekik láthatóan, abban maradtunk, ha visszatértem a szabadságról, ujra beszélünk.

Másnap reggel mikor felébredtem, üzenet várt a mobilomon: Beszélt pár embernek rólam s érdekli őket a kezelés – ha visszajöttem, összehivnak pár embert hogy megismerhessenek, s meglátjuk, mi lesz belőle.

Elmentem szabadságra egy másik szigetre, s a szállásadók is ki akarták próbálni a kezelést. Minden erőlködés nélkül, minden hirdetés nélkül. Az egyiknek 7 éve 6 csigolyája zózodott össze. Első kezelés után még 3 órát aludt. A javulás szemmel is látható volt a gerincén, egy kezelés után is.

Mindig igy megy, bárhova megyek. Kérdik ki vagyok, mivel foglalkozom s ha elmondom s érzik igazat mondok – minden erőlködés nélkül jönnek is kezelésre. Persze mindez az után, már valamennyire beszélem a nyelvüket.

Akik itt jártak előttem mint Reiki Mesterek – nem hogy nem tudtak itt maradni, a Reikinek sem szereztek jó nevet.

Én se fogok, mert a Reiki név már minőségként menthetetlen, lejáratják nap mint nap, percről percre. Az iskolánk nevét fogják megismerni itt is, úgy hogy minden gyakorlónk büszke lehet rá továbbra is, a mi iskolánk, közösségünk tagja. S mivel iskolánk s gyakorlásunk neve védett, nem tudják beszennyezni azok akik a Reikivel ezt tették.

Comments are closed.