Mit tehetsz nyugati reiki mesterként azért hogy jó reikit adj tovább?

Mit tehetsz nyugati reiki mesterként azért hogy jó reikit adj tovább?

Az egyik lehetőség, hogy beállsz egy japán reiki iskolába, kezdő gyakorlónak majd eljutsz fokozatosan az oktatói szintig. A Jikiden Reikiben van erre lehetőséged, ami formai tradíció iskolája. Ez ugyanolyan mint az Usui Shiki Ryoho, tehát nem megvilágosodott mesterek a tanítóid. A japán mesterektől kapott útmutatások viszont segítenek az úton maradnod. 

Tanulhatsz Gendai Reikit – de nem mindegy hol. Magyarországon sokan kínálnak ugyan Gendai Reiki képzést, de nem regisztrált tanítói a Gendai Reikinek. Ha japán nem elérhető számodra, akkor Bibó Jenőtől tanulhatsz magyar nyelven Romániában. A Gendai Reiki spirituális út. 

A Komyo Reikit is tanulhatod, a Komyo s a Gendai Reiki hivatalos japán honlapjain megtalálhatod, hol vannak elismert tanítóik?

Ha maradnál saját iskoládban:

Van 4 lépés, amit meg lehetne tenned:

1, rendszeres gyakorlás, napi 2x meditáció az Usui meditációval, de ha azt nem ismered, helyette Zen meditációt is alkalmazhatsz. Lényeg, ne képzelődj, ne vízualizációt gyakorolj, mert az pont ellentétes út mint a Reiki. Egyik fajta szellemi utak a tudat kiüresítését végzik, ilyen a Reiki, a Zen, a tradícionális Yoga… A másik szellemi út csoport a tudatba berak sok mindent, hogy egyszercsak a sok információtól, képtől szinte felrobbanjon s úgy üresedjen ki. De egyszerre a kétfélét végezni nagy bajt okozhat s okoz is. Szóval a Reiki mellé ne gyakorolj vízualizációt s ezt mond el mindíg a tanítványaidnak is. A vízualizáció NEM MEDITÁCIÓ. A Koncentráció NEM MEDITÁCIÓ.

2, rendszeresen kezelj betegeket, teljesen a gyógyulásig. Ha haldoklik már egy beteg, őt se utasítsd el, kezeld, nagyszerű dolog átsegíteni. 

3, rendszeresen gyakorolj magad is, vagy csoportban, vagy egyedül s kezeld magadat is.  

4, keress egy tradícionális megvilágosodott mestert, akitől szivesen tanulnál. Fontos, hogy kapj útmutatásokat, fejlődj te is. 

Választhatod azt is, áttérsz a japán tradícionális reikire. Ehhez keresned kell olyan tanítót, aki ismeri azt. Ma már nem csak japán emberek ismerik, világszerte több reiki tanító ismeri a japán reikit s gyakorolja. Megtanulhatod tőlük a praxisokat s azokat évekig kell gyakorolnod, fokozatosan elmélyedned benne, mert az alapjai már teljesen mások, mint a nyugati reiki. Ez hosszú, fáradságos út. De szerintem megéri. Én ezt választottam.

Kerüld el a chanelling, illetve másvilágból érkező közvetítéseket. Ha célba érsz, saját közvetlen kapcsolatod lesz a magasabb erőkhöz. 

Tanítsd a Reiki valódi történetét! E honlapon megtalálhatsz hozzá sok mindent. 

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. 

Tégy le mindent, csak csináld amit éppen kell. 

Mindent másokért tegyél, ne magadért. 

Ne nyilvánulj meg spirituális kérdésekben, mig célba nem érsz, inkább hallgass vagy mond meg, hogy nem tudod. A nem tudom tudat fontos az úton. 

Légy hálás mindenért, amid már megvan!

Bocsáss meg mindent másoknak s ne habozz bocsánatot kérni ha megbántasz valakit. 

2018. december 24.

Comments are closed.