Akkor ismét: VAN Japán Reiki.

Akkor ismét: VAN Japán Reiki.


Nemrég közösségünk egyik gyógyítójának azt írta egy régi magyar reiki mester hogy nincs japán reiki meg nyugati reiki – tisztelettel üzenem neki, hogy : De igen! Van.

És mivel én mindkettőt tanulhattam elejétől végéig s jól ismerem őket, igy felelősen mondhatom, hogy nemcsak hogy van: nagyon más. A nyugati Reikit 3 év alatt sajátitottam el, s 10 évig gyakoroltam. A Japán Reikit 8 év alatt ismerhettem meg teljesen, s jelenleg 11 éve gyakorlom. Már az alapcéljai is, az irányvétel is, az első perctől, első pillanattól teljesen más. S mindezt már rajtam kivül öt másik magyar Reiki Mester tanúsíthatja s remélem lesznek még többen.

El kellene fogadni ezt azoktól, akik ismerik.

Való igaz hogy eredetileg én is Usui Shiki Ryoho hangolást kaptam – de Japánban már 2010-ben sok japán mester megadta az eredeti hangolást nekem s teljesen más érzés volt. Sokkal finomabb, lágyabb s mégis sokkal erősebb az az energia, melybe be voltam korábban hangolva. Később japán mesterem személyesen ellenőrizte a japán hangolás eredményességét. Ő például bárkinél pár másodperc után meg tudja mondani, nyugati vagy japán reiki hangolásban részesült. Mert az energia kisugárzása is más.

Lehet ellen állni a tényeknek, lehet haragudni a hírhozókra, de felesleges.

Elkaphatsz egy fecskét, de úgyis eljön a nyár.

Három dolog nem rejthető el örökké: A Nap, a Hold és az Igazság.

El kellene fogadni ezt azoktól, akik ismerik. Bár tudom ez nem könnyű egy olyan országban ahol teljesen természetes hogy olyan dolgokról, emberekről, népekről közölnek ellentmondást nem tűrően véleményeket amelyeket sosem láttak, nem ismernek.

Egyik Zen tanító négy útmutatást adott a megvilágosodás eléréséhez:

Tartsd a nem-tudom tudatot.

Tégy le mindent (véleményeid, hallomásaid, aggodalmaid stb) és csak csináld.

Pillanatról pillanatra ismerd fel helyzetedet s tedd a helyes cselekedetet.

Mindent az érző lényekért tegyél.

Mikor a nyugati Reikit gyakoroltam, e négy alapelv volt, amelyeket legkönnyebben összeegyeztethetőnek éreztem nagyon akkori utammal s iránytűnek használtam. Közreadom itt, hátha másnak is segít.

Comments are closed.